Ca 800g marineeritud liha (kaelakarbonaad)
Kärssamise vähendamiseks kata õhugrilli põhi.
Õhugrillis 15 minutit 180 kraadi, siis pöörasin ümber, aga võiks isegi pööramata jätta, sest tegelikult oli alt ka küpsenud. Lisasin korvi keedukartulit (õli ja maitseainetega segatud) ja lasin veel 10 minutit. Kartul oleks võinud veelgi olla, aga lihale piisas.
Pildil näeb välja natuke kõrbenud, aga tegelikult selline mõnus piiripealne krõbe. Kuidagi on tunne, et õige vana-aja šašlõkk ei ole lihtsalt pruun ja mahlane.
Tuleb tunnistada, et väiksemad tükid olid veidi kuivad, nii et peab ühtlasemalt tükeldama. Suuremaid võiks tegelikult küpsetada algul kuumemas ja siis madalama temperatuuriga, näiteks 10 min 180 ja 15-20 min 160 kraadi, lõpupoole vahepeal kiirelt sisse piiludes. Proovin millalgi uuesti ja täiendan.

Kommentaarid
Postita kommentaar