Ürdi-laimimarinaadis kanatiivad õhugrillis (Selver)

Vahel ma kiiruga ikka libastun ja ostan mingi pooltoote. Seekord jooksin küll suurepärase asja otsa: Selveri lihaletis kilesse pakendatud marineeritud tiivad. Sõime ära ja kui kõhus oleks veel väheke ruumi olnud, oleks kohe poodi uue paki järele läinud. 

590g oli 6 tiiba ja see on õhugrilli jaoks hea kogus. 7 mahuks ka, edasi enam väga krõbedat ei saaks. 

Kärssamise vältimiseks kata õhugrilli põhi

Paigutamisel on oluline, et peened tiivaotsad saaks kõrvaloleva tüki alla toppida, et need väga ära ei kõrbeks. 

Lasin eelkuumutamata ahjus 200 kraadiga 10 minutit, võtsin lahti ja tahtsin külge pöörata, aga alt oli ka korralikult pruunistunud, nii et jätsin pööramata. Kui tiibu rohkem küpsemas on, siis ilmselt on vaja pöörata. 

Sahtel kinni, kuumus 180 ja veel 10 minutit, lõpus piilusin ja lisasin veel 2 minutit. Oleneb kogusest ja sahtli lahtoleku ajast, peab katsetama.

Igatahes oli täiesti imeline - krõbe, parasjagu terav ja vürtsikas. 

Zero waste: kontidest keetsin ka puljongi ja ka see sai mõnusalt terav, läks porgandipüreesupi sisse. 

Kommentaarid