Vahustatud feta - leivakate või dipp

Proovisin siis minagi ära selle viimase aja moeröögatuse, kuna tundus, et täna tehtud caponata peale sobiks see ideaalselt. Sobis ka, muidugi. 

Retsepte sirvides järeldasin, et 3 osa võiks olla pehmet kreemisemat fetat ja 1 osa kas toorjuustu või kreeka jogurtit. Panin hoopis paksemat hapukoort. Selline Eesti värk. 

Väikese koguse valmistamiseks kasutasin minilõikurit, millega muidu pestot teen. Suuremat peaks tegema köögikombainis lõikuritega. Mingi soovitus oli, et võib ka saumikseriga, aga selles ma küll kahtlen. No võib-olla mingit mitte-eriti-fetat, mis on ülipehme. 

Võtsin Fitaki original. Ega ma tegelikult tea, kui original see on, aga kvaliteet on hea olnud. Tegin katsetuseks poolest pakist ehk 100g fetaga.  

100 g pehmet fetat

30g paksu hapukoort

väike tükike küüslauku (keskmisest küünest 1/4), riivitud või küüslaugupressist

1 sl oliivõli

paar kraapsu riivitud sidrunikoort

Valmistamine: 

Feta, hapukoor, riivitud küüslauk ja sidrunikoor minilõikurisse ja "pulse" ehk lühikeste tsüklitega purustada. Aeg-ajalt kaas maha ja massi koomale kraapida. Minuti pärast juurde õli ja siis saab juba uhkelt segada, asi läheb täitsa kenasti kreemiseks. 

Kui tundub, et on valmis, siis ongi valmis. 

Kraabi välja serveerimiseks sobivasse laia põhjaga madalasse kaussi või külmikusse sobivasse karpi. 

Serveerida saab ka jube uhkelt, kui määrid selle kausipõhjas lohakaid lusikalohke jättes laiali, niristad peale veel oliivõli ja vedelat mett (ma seda poe "meesiirupit" ei osta, soojendasin pliidil väikeses kastrulis korralikku Eesti mett),  puistad hakitud pähkleid (seekord sai pistaatsia) ja puistasin ka natuke tšillipulbrit. Panin kõigile eraldi väikesed dipinõud, tundus kuidagi mõistlikum. 

Pagan, niiii, hea! 

Röstsaia või musta leiva peal. Siin on saial veel täna tehtud caponata. Dipina küüslauguleibadega, porgandiviiludega, jääsalatilehtedega, tomatiga, kurgiga...


Kommentaarid