Igasugu muid pannkooke on siin.
Kui kodujuustukarp on pikemaks seisma jäänud ja värskelt sööma enam ei kutsu, siis jõuab see pannkookide sisse. Siin on ka ühed mustikaid sisaldavad pannkoogid kodujuustuga, tainas on pisut erinev ja kasutab hapupiima.
Need siin sobivad nii juustuga kui ka magusa kattega söömiseks. Avafotol vasakul on hapuka mustsõstraželeega ja paremal on murelimoos.
Retsepti algne versioon on ühest vanemast sarja "100 rooga" kogumikust "Hommikusöögid".
Ühe korra tegin seda täpselt retsepti järgi, aga minu jaoks oli see lihtsalt liiga tihke ja jahune, täiesti tavaline pannkook. Eelistan kodujuustu puhul sellist juustusemat versiooni ja kirjutasin muudetud kogused raamatusse juurde.Sellest tuli 21 lusikapannkooki:
2 dl jahu
paar lusikatäit kliisid
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl piima
2 muna
300 g kodujuustu (või vähem, nii nagu parasjagu on)
1 dl rosinaid, kuivatatud jõhvikaid v kirsse, õunakuubikuid, marju + natuke tärklist ja suhkrut
Valmistamiseks sega tainas ilma kodujuustu ja marjadeta peaaegu ühtlaseks. Siis kodujuust ja lisand juurde ja läbi segada.
Küpsetan kuumusel 11/14. Kui on viitsimist kuumusega mängida, siis võib taina pannile ladumise ajaks tõsta kuumuse kõrgemale ja siis lasta madalamaks, nii hakkab see kohe särinal küpsema ja jääb ilus krõbedalt pruun. Kuumuse alandamine ei lase kõrbema minna.




Kommentaarid
Postita kommentaar