Tavaliselt teen seda kõrbenud välimusega baski juustukooki ikka suure vormiga ja ahjus.
Üks meie pere kindlaid lemmikuid. Sorteerin fotosid ja leidsin selle katsetuse möödunud aasta suvest. Tahtsin teha õhugrillis ja kartsin, et suur ei küpse seest korralikult ära, nii et kasutasin portsjonvorme. Enam ei mäleta, mis kogus tainast siia sai. Võiks arvata, et originaalkogusest pool. Ja nagu ma seda baski kooki traditsioonist erinevalt teen, lisasin ka siin põhjaks küpsiste ja või segu.Võiga määritud neljas portsjonvormis küpses eelkuumutamata õhugrillis 190 kraadi juures 25 minutit.
Tasub lõpupoole piiluda, et liiga ära ei kõrbeks.
Jahutada ja siis nautima. Kõige mõnusam on juurde vahukoor ja mõni hapukas moos, näiteks punastest või mustadest sõstardest tarretis. Või rabarberimoos.



Kommentaarid
Postita kommentaar