Pannkoogid täiesti lödisest banaanist

Koogitainasse, näiteks sellesse banaanikeeksi üleküpsenud banaani lisamine on vana hea võte toidu päästmiseks, samuti lisab see tainasse niiskust, looduslikke suhkruid, mineraale ... ühesõnaga, hea kraam. Tavaliselt läheb keeksi tegemiseks, kui banaanikoor on pruunitäpiline või üsna üleni pruun. No seekord oli külmkapis kõige taga üks täiesti pehme ja lödine banaan. Kui koore katki tegin, siis enam-vähem voolas välja. No mis sa teed sellisega. 

Tavaliseks ülitervislikuks banaanipannkoogiks: 1 väheke tahedama banaani kohta 1 muna ja 1 sl (kaera)jahu. Ja kõik. Tulevad natuke õhemad (ilma kergitusaineta, vähe jahu), aga väga tugevalt banaanimaitselised pannukad. 


Aga tänase banaaniga tuleks tainas ülivedel ja ei seisaks kuidagi koos. Nii et läks tavalisse paksude pannkookide tainasse ja sai hea küll. 

Siit tuli suurel pannil 2x7 väikest pannkooki:

1 eriti vedel banaan

1 muna

1dl (täispiimast) keefirit või hapupiima 

2 dl jahu (panin pooleks tavaline ja täistera)

0,5 tl küpsetuspulbrit + 0,5 tl soodat

natuke soola, suhkrut

kardemoni

Lisasin tainasse ka paar peotäit jõhvikaid.


Kokku segades üks täiesti tavaline paksude pannkookide tainas ja küpses ka nagu täiesti tavaline tainas.

Ja maitses mee ja maasika toormoosiga väga hea. 

 


Kommentaarid