Õhulised pannkoogid ricottast ehk Ricotta hotcakes

Olen neid kooke Nigella retsepti järgi tohutult palju kordi teinud ja iga kord vaimustun. Millised kohevad pilvekesed! Tekstuur meenutab süües kohati veidi vahukommi. 

Meil läheb see klassikaliselt murelimoosi ja vahukoorega. Seekord sai sõstraželeega. Ja meie muud pannkoogid on siin.   

Nigellal on ricottat 250g, meie kohalik Otto ricotta on 200g pakkides, nii et kogused on selle järgi sätitud. Siit tuleb ca 21 lusikakooki, suure panniga 3x7

200g ricottat (Otto sobib hästi *)

100ml piima **

2 M muna - kollased ja valged eraldi

maitse järgi suhkrut, nt paar kuhjaga teelusikatäit 

80g ehk ca 1,3 dl jahu +  soovi korral lusikatäis nisukliisid

natuke alla 1tl küpsetuspulbrit (4/5 tl)

näputäis soola 

praadimiseks õli

/Kuna Nigellal on täisrasvane ricotta, aga meie Otto oma on üsna lahja, siis olen kas 

* lisanud ricottale lusikatäie toasooja võid; või

**osa piima asendanud hapukoorega, näiteks mõne hapukoorepaki põhi siia ära kasutada. 

Aga saab ka lahjemaga. 

Valmistamine: 

Kõik peale munavalgete: sega ühtlaseks tainaks kokku. Küpsetuspulbri võib eelnevalt segada jahu hulka või ka piima sisse. 

Munavalged pehmete tippudega vahuks ja ettevaatlikult tainasse segada. 

Lusikakoogid praadida keskmisel kuumusel, nt 10/14 kenasti kuldseks. 


.

Kommentaarid