![]() |
Pudrupannkoogid pirni-pohlamoosiga |
Kaera- ja mitmeviljapudru jäägist teen ma pudrukukleid, riisipudruga jäävad kuklid aga kuidagi imelikud. Kui päästmist ootas väike kauss riisiputru, peotäis riivjuustu ja kriisivarude pannkoogijahu, siis sündisid need pannakad.
ca 200g riisiputru
1 muna (kui kohevamaid kooke soovid, eralda kollane ja valge)
ca 1dl piima (või vett)
väikeste paksude pannkookide jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit (soovi korral)
peotäis riivjuustu
veidi soola, suhkrut
Piima asemel kasutan siin võimaluse korral piima- või koorepaki loputust, vahel ka hapukoorepaki viimast tutsakat veega.
Ega muud ei olegi, kui et sega kõik kokku. Pannkoogijahu nii palju, et tuleb paras väikeste kookide tainas. Juustu võib ka lisamata jätta, aga annab mõnusa maitse. Kogus on selline ... südametunnistuse järgi. Olen lisanud veidi küpsetuspulbrit, aga muna vahustamise korral saaks ilmselt ka ilma hakkama. Mulle meeldivad kohevad koogid, vahustan munavalge natukese soolaga ja lisan tainale lõpus.
Riisipuder oli mul natukese chia seemnetega, siin pildi peal on ka mustad täpid näha. Ja see sinine kauss... Nojah, imelik ta on. Aga kui tahad hommikul vara köögis tainast teha nii, et kolina peale kogu pere üles ei ehmata, siis on plastikust kauss parem kui klaasist või metallist ;)
![]() |
Riisipudru ja juustuga tainale lisatud munavalge |
Kui pannkoogijahu ei ole, siis tavalist jahu + küpsetuspulbrit. Kuna pannkoogijahus on ka muna, siis tavalise jahu kasutamisel võiks muna kindlasti olla suur. Või väikeseid mune kaks.
Praadida keskmiselt kuumal pannil mõlemalt poolt kenasti pruuniks. Mina saan oma suurema panniga sellest kogusest kolm pannitäit = 21 väiksemat kooki.
![]() |
Pannakad särisevad |
Serveerimiseks on hea mõni hapukam moos. Pirni-pohlamoos on parim! Mustsõstra- või punasesõstraželee on ka imelised.
Kommentaarid
Postita kommentaar