See on üks mõnus hoidis niisama külmalt võileivaga, prae kõrvale, piruka peale, pastakastmesse, supi sisse, enchiladadesse...
Olen seda mitu hooaega teinud. Pille Endeni "Marineeritud hoidised" on täitsa tore raamat, kust nii mõnigi retsept kordamisele on läinud.
Kõik on oma aia kraam. Kasutasin seekord oranže tomateid - uus Eesti sort 'Pille'. Igati tähenduslik. Oad on 'Goldmarie', väga hea kiuvaba sort.
Kindlasti saab seda siit rohkem kui 3 liitrit. Tegin 3/4 kogust ja sain ca 2,7 liitrit.
Köögiviljade kaalud on puhastatult.
1kg sibulat
2dl õli
2sl soola
1dl suhkrut
1kg aedube
1dl vett
6-7 küüslauguküünt
1,5kg tomatit
0,5-1 sl 30% äädikat
Koori ja haki sibulad. Kuumuta potis õli, hauta sibulaid koos suhkru ja soolaga 10 minutit (sega aeg-ajalt, hautades võiks kaane peal hoida).
Ubadel eemalda otsad, tükelda parajateks juppideks. Lisa koos veega potti sibulate juurde, hauta veel 10 minutit.
Lisa sektoriteks lõigatud tomatid ja hakitud küüslauk. Hauta 10 minutit.
Lisa äädikas, lase veel keema tõusta.
Pane steriliseeritud purkidesse, kata steriliseeritud kaantega.
Kommentaarid
Postita kommentaar