Meil on kogu aeg purgis rummirosinad - suured jumbo rosinad, tume rumm peale kallatud. Jahedal ajal musta tee sisse lusikatäis rummirosinaid ja elu on kohe palju ilusam. Kui purgist rosinad otsas, siis jääb põhja veel selline rosinatest magusust saanud vedelik. Selle jätan iga kord purki, panen uued rosinad ja rummi peale. Nii et nagu profiköökides puljongikeetmisel nn master stock, on mul ka see sorts rosinapurgis ajalugu kaasas kandnud.
Nüüd puhastasin purki ja kasutasin vedeliku ploomimoosile.Retsepti mõte naminamist.
Moosikeetmine nagu ikka. 1kg puhastatud ploomide kohta 0,5kg moosisuhkrut, kõvemate ploomide puhul ka ca 0,5 dl vett. Keeta, korjata vahtu, lõpuks steriliseeritud purkidesse.
Vett ei olnud mul vaja lisada, kuna moosi sisse jõuavad 'Ave' ploomid meil enamasti juba üliküpsena, nii et juba puhastamise käigus tuleb potti piisavalt vedelikku. Lisasin ka sortsu sidrunimahla.
Puhta alkoholi peaks lisama lõpus paar minutit enne valmimist, minu rosinalisandiga vedelik läks poole keetmise pealt.
Maitses on nii rumm kui ka rosina magusus. Mõnus röstsaiamoos. Kui söömiseks läheb, siis saab pildi lisada.


Kommentaarid
Postita kommentaar