Kompott marjadest - kiire magustoit

Kui vaarikad ja pamplid veel marju täis, aga need ei ole enam eriti magusad, siis väheke siirupit aitab neid tuunida. 

 
Ja viimastest ploomidest saab ka kiiresti tekitada kompotti nii kohe söömiseks kui ploomitordi vahele ladumiseks. 

Keetsin siirupi: 500ml keevasse vette 250ml suhkrut (võib panna vähem, kuna see ei lähe hoidistamiseks), paar minutit keeda. 

Mul oli vaarikaid + pampleid ja ploome. Kumbki sai pool siirupit ja paar minutit kerget kuumutamist. Siis jahtuma ja purgiga külmkappi. 

Pamplikompott on meil koos kohupiima ja vahukoorega käinud magusate õhukeste pannkookide peal. Ja lihtsalt kohupiimakreemiga ka ulmeliselt hea. 

Ploomikompott läks seekord tordi sisse, aga juba unistan uuest portsust, mida ka lihtsalt magustoiduna nautida. 

Ja ma arvan, et kui seda värvikat kompotivedelikku peaks mingi ime läbi üle jääma, siis keedan sellest kisselli. 

Kommentaarid