Õuna-pohlamoos

Ei midagi erilist. Täiesti tavaliselt imeline moos. Panen selle ka siia hoidiste juurde kirja. Aluseks olen võtnud naminami retseptist õuna-pohla-suhkru vahekorra. Lisan keetmise ajaks ka kaneelikangi. Vee kogust ei ole mõõtud, lihtsalt sortsuke potipõhja. 

Ei mäleta, kui palju seekord tehtud sai. Õuna ja pohla ühepalju. Kokku 1 kg kohta ca 300g suhkrut.

Koduaia õunu ei koori, ainult südamikud eemaldatud ja tükeldatud. 

Namis on kuidagi keeruliseks aetud see keetmine. Keeda algul ühte ja siis teist ja siis veel suhkruga. Mul lähevad kõik ilma suhkruta potti ja kui auru hakkab tulema, siis lisan suhkru ja keedan nii kaua kui tundub, et õunad on pehmed. Pakun et ca 15-20 minutit, oleneb õuntest.

Moosi keetmise ajal kuumutan pestud purke. Kui väike kogus, siis õhugrillis 110 kraadi juures 10-15 minutit. Suurema koguse puhul mahuvad purgid tavalisse ahju, seal veidi kõrgema temperatuuriga, nii 120. Kaaned keedan paar minutit. Ja siis moos purkidesse ja garaaži ootele.     

Kommentaarid