Püreesupp ahjujuurikatest

Kapis oli väike karp nende lihtsate ahjujuurikate jäägiga: triibuline ja kollane peet, porgand, sibul, küüslauk. Natuke kartulit ka, aga saab ka ilma. 

Läksid potti koos puljongiga. Veega saab ka, maitset on neis piisavalt, aga siis võiks panna lisaks veidi ürte ja näiteks loorberilehe. Veidi hautada ja püreestada (ilma loorberita). 

Minu juurikatele oli lisatud palsamiäädikat, supp vajab juurikate röstimise magususe tasakaalustamiseks veidi hapet. Kui kasutada ilma lisatud happeta köögivilju, siis võiks supile lisada väikse sortsu veiniäädikat. Kui on, siis eelistan tegelikult šerriäädikat.  

Seekord oli kapis ka trühvliga sulajuustu karbis viimane suts, see läks supi sisse. Peediga sobib trühvel väga hästi. Laktoosivabaks versiooniks võib koorese lisandi panemata jätta või kasutada midagi taimset. 

Natuke rohelist peale. Eile küpsetatud krõbeda maisileivaga sai kiire ja kerge lõunasöök.   


Kommentaarid