Lähed võtma paari porgandit, et hea värsked viilud hommikusöögilauale panna... ja satud selliste jurakate peale. See 888g kaalunud "kaheksajalg" ootab veel külmas oma järge, aga ligi 700g kaalunud pirakas läks koos peetide, sibulate ja küüslauguga ahjupannile. Pool ahjupanni oli seda ühte porgandit täis!
Täiesti trikivaba, lihtsalt üsna suurelt tükeldatud, õli peale niristatud ja 200 kraadi natuke üle 30 minuti. Poole küpsemise pealt segasin läbi ja lisasin ka soola, kohe algul ei taha panna, läheb vesiseks. Ja 5 min enne valmimist niristasin peale palsamiäädikat, mis annab natuke hapukat ja natuke karamellist maitset.
Lisaks küpses ahjus mingi liha, mis pildile ei jõudnud, sest söödi enne ära. Ja enne käis ahjus Snickersist idee saanud kook.
Mis järele jäi, jõuab pirukale, võileivale, püreesuppi, ehk isegi mingisse dipi moodi asja sisse. Katsetan.
Kollane peet 'Golden Eye' on ikka imeilus. Koorimata juurika alumine osa on punakas.
Ja punane 'Tonda di Chioggia' on ka imeline. Mõlemad on natuke vähem "peedise" maitse ja lõhnaga kui tavaline punane. Tütar, kes peeti ei söö, ei saa tavaliselt lauas istuda, kui kõik punapeedi järele "haiseb", aga selle pannitäiega ei olnud probleeme. Meil ka mitte, lihtsalt väga maitsev. Kartulit ei olnud vajagi.




Kommentaarid
Postita kommentaar