Marineeritud kurgid tšilli ja sibulaga

Väheke teravam versioon kui minu tavapärased mustsõstralehtede, tilli, küüslaugu ja sinepiseemnetega, mille kohta naabrimees ütleb, et need on taevalikud. 

Marinaadi retsept tuli Koduste hoidiste FB postitusest, aga kurgid jätsin terveks ja hautasin suures potis nagu ikka tervete kurkide marineerimisel.  

0,6-liitriseid purke 5 tk mahub mul suurde 10L potti kuumenema. 

Purkidesse: 

1,5 kg lühikest kurki, sabaotsad ära lõigatud

0,5 suur sibul, sektoriteks 

2 suurt küüslauguküünt, suuremad tükid

1 sl sinepiseemneid

igasse purki 1/3 pikka kuivatatud cayenne tšillipipart (eelmise aasta saak)


Marinaad oli 2kg kurkide jaoks ja seda jäi kõvasti üle, peaks tegema 3/4: 

• 2 l vett

• 1,5 dl suhkrut

• 4 sl soola

• 2 sl musta terapipart

• Ja kõige lõpuks 6 sl 30%-list äädikat

Marinaadiained peale äädika keeta mõned minutid, lisada äädikas ja lasta keema tõusta. Jagada purkidesse. Üritasin kõigepealt tõsta igasse purki kulbiga marinaadipotis kõige peal ujuvaid piprateri, et neid ühtlasemalt jagada.  

Purkidele kaaned lahtiselt peale, suurde potti, kuum vesi peale valada (seda mahtus 2,5 liitrit), keema tõusta ja vaevu mullitamas hoida ca 15 minutit. 

Purgid välja tõsta, kaaned kinni ja jahtuma. Tundub hea kraam tulevat!

Kommentaarid