Peaaegu clafoutis marjajääkidest ja tooretest õuntest


Meie kõige varasem õun 'Martsipan' on mõned toored punnid muru peale visanud ja mururobot hakib need ära. Ja mõned tikrid on üleküpsenud ja varisenud. Korjasin kõik kokku ja lisasin veel peotäie eelmise sügise pooltoorena talveks seisma jäänud ja järele küpsenud füüsaleid. 

Ja kapis on vana-aastaõhtu gluteenivaba apelsinikoogi tegemiseks varutud poolik kott mandlijahu. Mõttesse tuli clafoutis, põhiretsepti vaatasin naminamist

Tahtsin teha õhugrillis. Kahepeale söömiseks on hea suurus 12cm küljepikkusega keraamiline vorm. 

See pilt on udune, õhugrilli sahtlist tuli auru... Määrisin vormi võiga, sinna panin õunaviilud, raputasin peale veidi suhkrut ja panin need õhugrilli 180 kraadi juurde ca 9 minutiks küpsema. 

Vahepeal valmis tainas, lihtsalt vispliga kokku kloppida, jääb üsna vedelapoolne: 

1 muna

1 dl piima

0,5 dl jahu (gluteenivabaks variandiks gluteenivaba jahu, teinekord proovin kartulitärklisega)

3 kuhjaga supilusikatäit mandlijahu

näputäis soola

mõned lusikatäied suhkrut, maitse järgi

veidi vanillisuhkrut või -ekstrakti

Siis puistasin peale puhastatud tikrid ja (poolenisti kuivanud) füüsalid, natuke kardemoni.  Valasin kõige peale taina. 

Ja see on ka aurust udune foto. Sorry. Ja nüüd midagi traditsioonilisest erinevat: lisasin mõned viilud võid (kokku ca 10 g) ja puistasin peale roosuhkrut. 

Panin 170 kraadi juurde küpsema, kulus 22 minutit, tasub veidi varem piiluda. 

Jäätisega täiesti imeline!

Kommentaarid