Krõbeda nahaga kanakintsud õhugrillis

Lihtsalt katse-eksituse meetodil tekkis täna selline lõunasöök, millele mees andis 10 punkti. Jätkub kolmele väiksema isuga sööjale.

2 kanakintsu, kokku ca 500g 

maitseaineid (Santa Maria kartulimaitseaine, tšillipulber, küüslaugusool)

õli

keedetud kartulid

sibul, sektoriteks lõigatud

Määrisin kanakintsud õliga, puistasin peale maitseaineid, mudisin veidi sisse ja jätsin ca 30 minutiks toatemperatuuril seisma. 

Õhugrill 180 kraadi eelkuumutada, kanatükid grilli tõsta nahapool allpool (nii ei lähe nahk kõrbema!). Lihast paberile jäänud maitseainete ja õli segus veeretasin kartuleid ja sibulat ja tõstsin ka need grilli. 

180 kraadi 15 minutit. 

Siis keerasin kanatükkidel nahapoole üles. Kuna tundus, et sibul läheb liiga pruuniks, siis toppisin sibulatükid kana alla. Ilmselt võiks sibula panna küpsema hiljem, mitte koos kartuliga.

180 kraadi veel 10 minutit. Täpne aeg sõltub kogusest ja sellest, kui kaua vahepeal liha pööramiseks grill lahti oli ja jahtuda jõudis, nii et tasub lõpupoole igaks juhuks kiirelt piiluda ja vajadusel ka mõni minut aega lisada. Küpsuse kontrollimiseks võib terava noaotsaga teha paksemasse kohta sisselõike. Kui väljavoolav vedelik on läbipaistev, siis on OK. 

Kui on paksemad kanatükid, siis võib korralikult pruunistunud liha jätta väljalülitatud kuumusega grilli veel mõneks minutiks järelküpsema. 

Lauale andes puistasin veel kanale ja kartulitele peale küüslaugusoola. 

Meie tütar, kes muidu kananahka ei söö, võttis ka rõõmuga mitu krõbedat nahatükikest.    

Kommentaarid