Kui kurke hoolikalt toppida ja purki täitmise ajal vahepeal lauale koputada, siis mahuvad need 5 x 0,6-liitristesse purkidesse, kokku 3 liitrit. Kui väga toppida ei viitsi, võta üks purk lisaks. Pane pestud purgid steriliseerimiseks ahju 120 kraadi juurde vähemalt 10 minutiks.
2 kg lühikest kurki, väikesed
hakitud tilli - värsket paar supilusikatäit, kuivatatud paar teelusikatäit
Marinaad:2 l vett
1,5-1,7 dl suhkrut
4,5 sl jämedat soola
1 sl musta terapipart
1 sl roseepipart (terved terad)
1-2 tšillit, hakitud (võib kasutada ka kuivatatud kaunu, mul eelmise aasta cayenne)
2 sl sinepiseemneid
6 sl 30%-list äädikat
Viiluta kurgid ca 0,5cm paksuselt ja haki till.
Marinaad + kurgid on mahult ligi 5 liitrit, aga 5-liitrine pott on keetmiseks liiga väike. Võta suurem pott.
Lase vesi keema ja lisa marinaadiained, välja arvatud äädikas. Lase keema tõusta ja keeda paar minutit. Lisa äädikas.
Vala kurgiviilud marinaadi sisse ja kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kurgid värvuvad harilikust rohelisest kollakamaks, nagu ikka marineeritud kurk.
Tõsta viilud vahukulbiga (ilma marinaadita!) steriliseeritud purkidesse. Lase marinaad veel korra keema ja tõsta kulbiga kurkidele peale, püüdes lisada purkidesse ka marinaadis olevaid pipraid ja seemneid.
Kaaneta kohe (kaaned enne keeta paar minutit).
Nii palju kurgiviile jäi praegu proovimiseks alles, ei mahtunud 5 purgi sisse ära:
Kommentaarid
Postita kommentaar