Premia reklaamib oma karamellijäätist sellise õunakrõbedikuga. Kuna siin on helbeid kõvasti rohkem kui minu tavalises krõbedikuvariandis, siis tahtsin ära proovida. Ikkagi tervislikum.
Väikeste muudatustega sai väga maitsev! Katet oli päris palju ja see maitses nagu krõbe kaerahelbeküpsis, täiesti imeline.
Kapis sattus ette pakk neljaviljahelbeid, nii et kasutasin kaerahelveste asemel neid.
Otsisin vorme, mis õhugrilli mahuks ja sain kokku sellise kombo ühest suuremast ovaalsest ja kahest väikesest. Kokku võiks sellest saada magustoidu viiele.
Lasin või ja fariinsuhkru pannil kuumaks, lisasin 5 õuna tükid ja praadisin keskmisel tulel ca 10 minutit. Lisasin veel kapist viimased tikrid ja purgipõhjast paar supilusikatäit õuna-sõstramoosi + purgiloputusvedeliku ca 50 ml. Ja kaneeli ja näputäie soola. Premia retseptis on kaerahelbed 100g, jahu 3sl, suhkur 3sl, või 50g.Vähendasin veidi helveste kogust, et vormidesse mahuks:
neljaviljahelbeid ca 2dl (80g)
jahu ikka 3sl (triiki)
suhkur 3sl
või 50g
Lisasin ka natuke soola.
Näppisin pudiks ja laotasin vormidesse õunte peale. Ja siis vaatasin, et ikka pagana vähe võid. No täitsa kuiv puru. Panin veel võitükikesi vormide peale.
Järgmisel korral panen võid 75g. Ma ei kujuta ette, kuidas see pudi veel originaalretseptis suurema helbekogusega toimib.
Kommentaarid
Postita kommentaar