Väga kaerahelbene õunakrõbedik õhugrillis

Igasügisene teema varisenud õuntega. Isegi kui ei ole hea õuna-aasta, tuleb poolküpseid ikka maha. 

Premia reklaamib oma karamellijäätist sellise õunakrõbedikuga. Kuna siin on helbeid kõvasti rohkem kui minu tavalises krõbedikuvariandis, siis tahtsin ära proovida. Ikkagi tervislikum. 

Väikeste muudatustega sai väga maitsev! Katet oli päris palju ja see maitses nagu krõbe kaerahelbeküpsis, täiesti imeline.

Kapis sattus ette pakk neljaviljahelbeid, nii et kasutasin kaerahelveste asemel neid. 

Otsisin vorme, mis õhugrilli mahuks ja sain kokku sellise kombo ühest suuremast ovaalsest ja kahest väikesest. Kokku võiks sellest saada magustoidu viiele. 

Lasin või ja fariinsuhkru pannil kuumaks,
lisasin 5 õuna tükid ja praadisin keskmisel tulel ca 10 minutit.
Lisasin veel kapist viimased tikrid ja purgipõhjast paar supilusikatäit õuna-sõstramoosi +  purgiloputusvedeliku ca 50 ml. Ja kaneeli ja näputäie soola

Premia retseptis on kaerahelbed 100g, jahu 3sl, suhkur 3sl, või 50g. 

Vähendasin veidi helveste kogust, et vormidesse mahuks:  

neljaviljahelbeid ca 2dl (80g)

jahu ikka 3sl (triiki)

suhkur 3sl

või 50g

Lisasin ka natuke soola.

Näppisin pudiks ja laotasin vormidesse õunte peale. Ja siis vaatasin, et ikka pagana vähe võid. No täitsa kuiv puru. Panin veel võitükikesi vormide peale.


Järgmisel korral panen võid 75g.  Ma ei kujuta ette, kuidas see pudi veel originaalretseptis suurema helbekogusega toimib.
Küpsetasin 180 kraadi juures 15 minutit, siis piilusin kiirelt sisse. Oli veel üsna hele, lisasin 7 minutit. Kokku sai seega 22, aga lõpus peab kontrollima.

No niiiii hea sai! Soojalt süües on jäätis kohustuslik lisand. Vanillikas sobib hästi. 

Kommentaarid