Eile tegin õugrillis krõbedaid lõhepalasid ja osa kala jäi üle.
Täna läks see 13x13cm vormiga õhugrilli küpsema.
Lõhe: Ei kaalunud, aga arvan, et ca 400g
mõned keedukartulid
ca 50ml rõõska koort
maitseaineid
Soovi korral veidi riivjuustu
Kasutasin maitseks Türgist sealse Mango kaubamärgi poest ostetud kalale mõeldud vürtsisegu. Maitsestada võib millega iganes, mis endale meeldib. Lihtsalt sool-pipar on ka alati maitsev.
Zero waste: kasutasin kartulite määrimiseks võipaberit. Lõhe vormi, võitatud kartulid kõrvale, vürtsisegu peale, koor üle niristada ja 180 kraadi juurde eelkuumutamata õhugrilli, küpseb kokku kuni 20 minutit, pigem vähem. Igaks juhuks panin vormi alla küpsetuspaberi, vahel võib üsna täis vormist koor servadest välja keeda. Lasin küpseda 15 minutit, siis riivjuust peale ja veel ca 4 minutit, muidu oleks kala üle küpsenud. Juust iseenesest oleks tahtnud veel natuke pruunistuda. Teinekord peaks lisama juustu ca 10-12 minuti peal.Kuna kuumutasin grillis enne pamplimoosi jaoks purke, siis oli grill juba soojem ja küpsemisaega oleks pidanud kohendama.
Kommentaarid
Postita kommentaar