Kunagi Oma Maitse veebis avaldatud artikli järgi tegin ja olen seda kohandanud. Nüüd siis selline. Imehea kaste, millest saab kiirelt teha näiteks bolognese (prae hakkliha, lisa kaste ja hauta kuni 10 minutit), pitsakatte, lasanje, panna muude ahjuvormide sisse jne. ca 6 sibulat,
2 sellerivart,
2 porgandit,
6 suuremat küünt küüslauku,
3 kg tomateid,
peotäis ürte (basiilik, pune, tüümian),
ca 50ml veiniäädikat,
1 sl mett,
natuke tšillihelbeid,
soola (algul paar teelusikat, lõpus maitse järgi juurde),
õli praadimiseks.
Kui on, siis lõpuks lisan ka peotäie ahjus röstitud kirsstomateid.
Tükeldatud sibul praadida mõned minutid, lisada peenelt hakitud seller ja küüslauk ning jämedalt riivitud porgand. Hautada, kuni puhastad tomateid.Tomatitel eemaldada keskelt kõvem osa, tükeldada koos koorega peenemaks või tõmmata koored maha. Potti koos ürtide, soola ja meega. Pooleldi kaetult 2-3 tundi madalal tule hautada, vahepeal segades. Lisada äädikas. Lõpus lasin saumikseriga peenemaks. Steriliseeritud purkidesse.
Kommentaarid
Postita kommentaar