Olen kasutanud Naminami retsepti, enamasti sellest pool (või isegi kolmandik), sest nii suured fännid me ka ei ole. 5-6 purki talveks on täitsa ok.
Hakkimise võiks ette võtta jahedama ilmaga, sest segu peab 24h jahedas seisma.
Siia kulub suur kogus värsket tilli - tasub teha siis, kui tilli veel rohkelt peenras.
Võimalusel säilitada jahedas, võib muidu käärima minna. Ei tasu juulis teha. Kui oli väga kuum juulikuu, siis olid Toome purgid mul kööginurgas kivipõrandal, ei saanud garaaži viia, sest seal oli palju soojem. Nüüd olen teinud pigem augusti alguses.
3 kg kurki, poolviiludeks
1 kg sibulat, poolviiludeks
0,5 kg porgandit, kuubikuteks või õhukesteks poolviiludeks
ca 50g hakitud tilli
2,5 sl jämedat soola
1 sl suhkrut
2 sl 30% äädikat
100g mahedamaitselist õli
Sega kõik potis kokku. Kata kaanega ja lase jahedas ruumis 24 tundi maitsestuda.
Kuumuta peaaegu keemiseni, seejärel hoia umbes 10 minutit nõrgal kuumusel (ära keeda!).
Steriliseeritud purkidesse ja keedetud kaaned peale.
Kommentaarid
Postita kommentaar