Toome salat

Sellega meenub alati üks lõbus juhtum, kui külla minnes küsisin, et mida veel kaasa tuua, kas 'Toome' salatit... ja teine selle peale erutus, et kes veel tuleb, ma ju pidin üksi tulema :D

Olen kasutanud Naminami retsepti, enamasti sellest pool (või isegi kolmandik), sest nii suured fännid me ka ei ole. 5-6 purki talveks on täitsa ok.

Hakkimise võiks ette võtta jahedama ilmaga, sest segu peab 24h jahedas seisma. 

Siia kulub suur kogus värsket tilli - tasub teha siis, kui tilli veel rohkelt peenras

Võimalusel säilitada jahedas, võib muidu käärima minna. Ei tasu juulis teha. Kui oli väga kuum juulikuu, siis olid Toome purgid mul kööginurgas kivipõrandal, ei saanud garaaži viia, sest seal oli palju soojem. Nüüd olen teinud pigem augusti alguses.  


3 kg kurki, poolviiludeks

1 kg sibulat, poolviiludeks

0,5 kg porgandit, kuubikuteks või õhukesteks poolviiludeks

ca 50g hakitud tilli

2,5 sl jämedat soola

1 sl suhkrut

2 sl 30% äädikat

100g mahedamaitselist õli

Sega kõik potis kokku. Kata kaanega ja lase jahedas ruumis 24 tundi maitsestuda.

Kuumuta peaaegu keemiseni, seejärel hoia umbes 10 minutit nõrgal kuumusel (ära keeda!).

Steriliseeritud purkidesse ja keedetud kaaned peale. 



Kommentaarid