Leidsin telefonis fotosid sorteerides, et olen kunagi neid trühvleid teinud. Panen mälestuse siia kirja ka. Retsept on Iloveri blogist.
Säilitada jahedas.
100 g võid
200 g magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 sl mett
50 g vaniljevahvleid (2 suurt)
50 g mandleid (võiks olla röstitud ja ilma kestata, seekord tegin tavalistega)
Kondenspiima on taara nullimisega köögikaaluga hea kaaluda otse potti või juurde.
Kuumuta potis võid ja kondenspiima, kuni või on sulanud.Lisa 100 g kookoshelbeid, sega läbi ja kuumuta segu veel minut.
Originaalis segatakse mesi toorjuustu hulka. Mulle tundub, et seda on suhteliselt raske teha, kui mesi ei ole vedel. Lihtsam on mesi segada sooja (mitte kuuma, veidi jahtunud) kondenspiimasegu hulka.
Lase jahtuda.
Haki vahvlid peeneks puruks.
Sega korralikult kokku kondenspiimasegu ja toorjuust, lisa vahvlipuru ja sega ühtlaseks. Tõsta trühvlimass paariks tunniks või üleöö külmkappi tahenema.Kuhjaga teelusikatäis segu, mandel sisse ja pallikeseks veeretada, katta kookoshelvestega.
Säilitada jahedas.







Kommentaarid
Postita kommentaar