Pannkoogid toidujääkidest ehk külmkapi tagumise nurga pannukad

Enne reisile minekut püüdsin külmkappi tühjendada. Ja mida kõike ma sealt leidsin! 

Täisrasvase hapupiima või keefiri paki surun kokku ja jätan kuni paariks päevaks külmkapi külmemale alale ootele, et selle loputust tainas kasutada. Sobib väga hästi paksudele pannkookidele või muffinitainasse.

  • tühi hapupiimapakk, mis ootas loputamist
  • suurem lusikatäis hakklihaga pannkookide täidist (ainult hakkliha ja sibul ilma singita)
  • suurem lusikatäis majoneesi-hapukoorekastet marineeritud sibulaga
  • ca 100g riivjuustu
  • mõned varred rohelist sibulat

Esimene mõte oli muffinid, aga hommikul kiireks tegemiseks sobivad pannukad paremini. 

Lisasin: 

2 muna, valged eraldi vahustatud

2,5 dl jahu, sellest pool täistera

0,5 tl küpsetuspulbrit ja 0,5 tl soodat

soola, natuke suhkrut


Loputasin hapupiimapaki ca 1,5 dl veega (võib-olla oli seda rohkem, enne munavalgete lisamist võib tainasse veel sortsu vett lisada, kui liiga tihke on), segasin kõik kokku, viimasena ettevaatlikult hulka vahustatud munavalged. Ja praadima ja kiirelt lauale.

Mina panin peale kodujuustu ja sibulat. Mees küsis, et kas moosi ka on :O 

Õuna-mustsõstramoos sobis väga hästi, punasesõstraželee ka. 


Kommentaarid