Kiire aasiapärane panniroog kana, kapsa ja nuudlitega


Lõunasöögi ettevalmistamine kahele algab tihtipeale külmkapijääke uurides.  

- Vietnami lihapallide (Bun Cha) tegemise järel jäi nuudleid üle , keedetult ca 120g

- mee- ja  küüslauguga kanafilee tegemisest jäi alles kaks kanafilee sisemist väiksemat tükki, kokku ca 90g 

- tegemist ootab tükk peakapsast ja hulk rohelist sibulat

Niisiis - Aasia. Igasugu lahtikorgitud maitsekastmed tuleb ka nagunii käigus hoida, ega nad lõputult seisa.

Leidsin mingeid viiteid Hokkien nuudlite kohta, segasin kokku maitsekastme, marineerisin kanatükke paarkümmend minutit ja siis sai kõik ühel pannil kõrgel kuumusel tehtud. 

Tuleb tõdeda, et valmis nuudliroal oli see kaste veebis uuritud fotodel oluliselt rikkalikum ja tumedam, ilmselt pean edaspidi midagi tuunima. Ilmselt peaks sellise väikese koguse jaoks kasutama väiksemat panni. Suure panni puhul oleksin võinud lõpuks lisada veidi vett sellelt aurunud vedeliku kompenseerimiseks. 

Aga maitsev oli ikka. 

Kogused olid seekord sellised. 


90 g kanafileed (võib ka kintsuliha, aga see tahab veidi kauem praadida)

0,5 sl sojakastet (see on see kõige harilikum soja, ilma märketa "dark")

ligi 0,5 sl tumedat sojakastet ("dark", see on tihkem ja tumedam) 

0,25 sl seesamiõli

0,5 sl austrikastet

sorts Mirinit või Shao xing'i (Hiina küpsetusvein), mul ei olnud, panin sortsu koduveini :)

näputäis jahvatatud pipart, valge pipar oleks parem, must on OK

Kaste kokku segada, paar teelusikatäit kanatükkidele tõsta ja marineerida lasta, kuni muu kraami välja otsid.

Pannile veel: 

praadimiseks õli 

suurem peotäis kapsaribasid - mul on vanem kevadine kapsas, eraldasin paksemad tükid, et need varem küpsema panna

1 küüslauguküüs, purustatud

mõned suvisibulad - valge ja roheline osa eraldi juppideks

1/4 suuremat punast paprikat, ribadeks

va 120g keedetud nuudleid, mul olid peened riisinuudlid (vermicelli)


Varajase värske kapsa puhul peaks pannil alustama kana praadimisest ja kapsa võiks lisada praadimise lõpus koos paprikaga. Kuna kevadine kapsas on kõva, siis alustasin sellest. 


Kõigepealt kõvemad tükid vähese õliga minuti jagu keskmisel tulel, 

siis ülejäänud kapsas, sorts vett, kaas pannile peale ja ca 2 minutit küpseda. 

Kaas maha, kuumus üles. Kui vedelik on aurustunud, siis kapsas panni ühte serva, pannile veel sorts õli, kanatükid praadima. 

Kiirelt segades igast küljest pruuniks. Ja oi pagan, kuidas see marinaad kõik põhja tahab hakata. 

Kanale küüslauk, sibula valge osa ja paprika juurde, pool minutit segades küpsetada. 

Lisada sibula rohelised osad, kapsastega läbi segada ja pidevalt segades veel mõni minut küpsetada, kuni paprika on söömiseks enam-vähem paras. 

Siis nuudlid ja kaste peale, läbi segada ja kaussidesse tõsta. Peale veel rohelist sibulat. Võib lisada näiteks magusat tšillikastet. 

Kommentaarid