Kusagilt jäi silma sinepit ja Dan-O's Seasoning maitseainet kasutades õhugrillis küpsetatud krõbedad lõhetükid. Uurisin selle maitsesegu koostist ja segasin omale lõhe jaoks mingi variandi kokku. Imehea sai!

450 g lõhefilee ilma nahata, ampsusuurusteks kuubikuteks
kuhjaga supilusikatäis ehk ca 40g Dijoni sinep (teinekord võtan seemnetega)
ca 1 tl chipotle kaste (bränd Wanted, chipotle hot sauce)
näputäis soola
0,5 tl küüslaugusool
musta pipart veskist (pakun, et alla 0,5 tl)
1 tl pruun suhkur
0,5 sl röstitud sibulahelbed, peeneks pudiks vajutatud
0,5 tl paprikapulber
noaotsatäis tšillipulber
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
näputäis sidrunhapet (võiks panna sortsu sidrunimahla, aga mul ei olnud)
Lõhekuubikud said ca 13-15g. Segasin need kausis sinepi ja chipotle kastmega.
Segasin väikses kausis kokku maitseainesegu,
puistasin kalale, segasin läbi,
ladusin kalatükid õhugrilli väikeste vahedega. See 450g on max, mis mu õhugrill võimaldaks.
Küpsetasin seekord eelkuumutamata grillis 200 kraadi juures 10 minutit. Päris krõbedaks selle ajaga ei lähe, aga krõbedad servad siiski on. Kauem ei küpsetaks ka, siis oleks kala juba tuim ja kuiv, praegu jäi mõnus mahlane. Ilmselt võiks grilli eelkuumutada ja küpsetada ca 8 minutit.
Ma arvan, et teinekord võiks maitsesegule lisada sutsuke kardemoni, annaks ka sellise sooja magusa noodi juurde. Igatahes läheb kordamisele.
PS. Dan-O's Seasoning sinise korgiga segu koostises on märgitud järgmised: Paprika*, Sal Salt, Red Bell Pepper*, Mustard Seed, Black Pepper, Celery Seed*, Dehydrated Garlic, White Pepper*, Ginger*, Dehydrated Onion, Red Chili Pepper Flakes, Bay Leaf*, Cardamom*, Rosemary*, Nutmeg*, Coriander*, Cumin*, Cayenne Pepper*. *Ground.
Kommentaarid
Postita kommentaar